سیر تا پیاز دوره رسانت – ثبت نام تمام شد!
- توسط: admin
- تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت
- 0 دیدگاه
یه دورۀ چند سالۀ فنی و محتوایی برای نوجوونا به طور تخصصی در حوزه های مختلف
خیلی حوزه ها
خب بگذار قشنگ برات بگم:
ثبت نام کنندگان، بعد از گزینش، وارد فضای دوره می شند. در دوره، آموزش های چریکی و اجرایی اولیات رسانه را در ترم تابستان باهاشون داریم.
آره؛ یعنی مثلاً بچه ها در دو روز به مدت ده بیست ساعت زیرنظر یک استادی، آن قدر با دوربین فیلمبرداری ور می رند که بتونن به تمام امکاناتش مسلط بشند. یا برای تدوین، هر چند روز که لازم باشه، آن قدر تمرین می کنند، که می تونن یواش یواش تدوین بزنند؛ باز هم زیر نظر استاد.
این ها تخصص های ابتدایی رسانه است. یعنی فیلمبرداری، صدابرداری، نورپردازی، تدوین اولیه و همین ها. تقریباً همه باید از این مهارت ها سر در بیارند. البته بعداً هر کدوم تخصص های خاص خودشو دارد.
بچه های دوره، از همون اول، دست به تولید می شند. گروه گروه زیرنظر یک مربی کاربلد قرار دارند و برای هر رشته تخصصی، استاد جداگانه ای دارند. در حین کار، چیزهایی که آموزش دیدن رو به کار می گیرند. و کارهاشون آروم آروم به کیفیتی می رسه که قابل پخش از آنتن میشه.
خب؟
خب به جمالت!
چرا بابا!
یه بخش مهم از کار ما، آشنا کردن بچه ها با فضاهای محتوایی است. در دورۀ رسانت، باید آروم آروم، یاد بگیریم که از مهارت های رسانه ای مهم تر، اون مطلبی هست که میخایم از طریق رسانه بگیم.
ببین مثلاً فرض کن یه شخصی بعد از ۱۰ سال در کار خودش آنقدر ماهر میشه که میتونه یه فیلم خیلی خوب بسازه. اگه این فیلم ربطی به مشکلات جامعه نداشته باشه؛ اگه این فیلم دردی از جامعه درمان نکنه؛ اگه فقط دنبال جذابیت و سرگرمی باشه؛ اگه بازنمایی جمع های دور و بر دنیای فیلم ساز باشه و… و خلاصه اگه مسئولانه نباشه، به چه کار میاد؟
بچه های رسانت، کم کم با فضاهای این چنینی آشنا میشند. توی تارو پود جامعه می گردند و با مسائل جامعه، مماس میشند. این خیلی مهمه… .
از اوایل تیر ماه بعد از امتحانات بچه ها
هشتم، نهم، دهم، یازدهم
نه دیگه!
سال دیگه کنکور داره!
تا پایان پایه یازدهم
بله؛ بچه ها هر چی بیشتر با مجموعه سروکار دارند، بیشتر آموزش می بینند!
خخخخ نه بابا؛ بچه ها بعد از کنکورشون، دوباره با مجموعه مرتبط میشن؛ این بار در قالب باشگاه و کلا مدل کاری مجتمع شهید آوینی با این ها متفاوت و جدی تر میشه.
تازه این بچه ها میتونن در دوره های مجتمع هم شرکت کنند.
تابستان ها یک یا دو روز
ساختمان شماره ۲ صداوسیما اصفهان؛ پل فلزی؛ جنب بوستان سعدی
نه بابا اینترنت اختراع شده!
آموزش هایی که بچه ها تا پایان ترم تابستان می بینند، تازه بای بسم الله ست.
ما تو این مهارت ها، افراد متخصص کم نداریم. پس اصلا به این حد اکتفا نمی کنیم.
هر کدوم از بخش های فنی و محتوایی، مباحث و مبانی خیلی گسترده ای دارند. کارکردن با دوربین مهمه ولی مهم تر اینه که یه رسانه چی بدونه قاب چیه؟ سواد بصری چیه؟ تصاویر مختلف و نشانه ها چه معنی ای دارند؟ ارتباطات اصلا یعنی چه؟ این ها از اون مهارت فنی مهم ترند؛ مثلا اسکلت یه ساختمان می مونه.
پس ما در ترم های بعد، در بخش فنی مبانی ارتباطات، سوادبصری، سواد رسانه ای، نشانه شناسی رسانه، زبان شناسی رسانه، نظریه های رسانه و… رو آموزش می دیم.
بعداً بچه ها خودشون رو پیدا می کنند و حوزه تخصصی شون رو با هدایت مربی ها پیدا می کنند. چند تا نویسنده میشند، چندتا کارگردان، چند نفر میرن تو فاز مستند، فیلم کوتاه و… . از اینجا آموزش ها مخصوص این تعداد میشه. مثلا برای نویسنده ها، دوره های مخصوص شون رو برگزار می کنیم؛ اینها مبانی کلی نویسندگی، اصول فیلم نامه نویسی، متن گفتار مستند، نویسندگی برای برنامه های ترکیبی و این ها رو به طور تخصصی یاد می گیرند. البته موضوعات کلی قبلی رو هم که مسلط هستند.
در بخش محتوایی هم همزمان یا آموزش های فنی، مباحث پیشرفته تر رو یاد می گیرند. مباحثی مثل حیات شناسی، آشنایی با مبانی انقلاب اسلامی، آشنایی با اندیشه های امام ره دربارۀ هنر، دوره های آوینی شناسی و آوینی خوانی و از این جنس
این ها کار رسانه ای رو جهت میده. رسانه، مثل فیلم، عکس، سریال، مستند و… همه ش یه وسیله است. مثل ماشین میمونه. یاد گرفتن رانندگی مهمه ولی از اون مهم تر شناخت مسیر و مقصده.
اگه کسی این چیزها رو ندونه، به راحتی ممکنه مسیر رو گم کنه و به مقصد نرسه.
یک عده جوون متخصص و دردمند
در قالب گروه های رسانه ای مختلف
نه
البته میتونن در دانشگاه صداوسیما تحصیل کنند و مراحل استخدام رو طی کنند. ولی امکان همکاری با سازمان در بخش های مختلف وجود داره و شاید اصلا استخدام لازم نباشه
بله؛ فعلا ماهانه ۱۰۰ تومن از شرکت کنندگان می گیریم.
آخری ش باشه!
من امسال ششم بودم🤣