دوره آموزش سردبیری و پژوهشگری
- توسط: admin
- تاریخ انتشار: ۱۱ آذر
- 0 دیدگاه
مجتمع آموزشی رسانه ای شهید آوینی در نظر دارد با همکاری بسیج رسانه و همچنین صدا و سیمای مرکز اصفهان دوره ای با عنوان دوره آموزش سردبیری و پژوهشگری برگزار کند.
توضیحات دوره آموزش سردبیری :
اصلی ترین ارکان تمامی قالب های رسانه “پژوهش” می باشد؛ رکنی تاثیر گذار و اساسی که محتوای انتقالی ما به مخاطب را تشکیل داده و در مراحل بعد، فرم بر روی آن پیاده می شود. اما مشکل آن جاست که پژوهش های مفصل آکادمیک یا حوزوی برای تبدیل شدن به محتواهای رسانه ای، نیازمند پردازش صحیحی می باشند؛ در حقیقت شیوه پژوهش برای کار های رسانه، با پژوهشی که برای یک کار علمی یا تجربی صورت گرفته، متفاوت است. این دو نهاد، یعنی آکادمی و رسانه برای فهم متقابل از یکدیگر، نیازمند یک واسطه یا مبدل هستند: سردبیر…
سردبیر فردی است که در هر دوی این نهاد ها دستی بر آتش داشته و سر رشته دارد.
سردبیر ها عمدتا به یکی از دو نهاد علم یا رسانه متعلق هستند؛ اما بهترین حالت برای سردبیری، ارتباط دقیق با هر دو نهاد نام برده شده است؛ برای مثال تهیه کننده یا کارگردانی که خود، دانشجوی دکتری نیز هست. در واقع این افراد خودشان بهترین کارشناسان حوزۀ رسانه و همچنین قدرتمند ترین منتقد خودشان هستند.
اما اگر فرد، تنها با نهاد علم پیوند داشته باشد، برای مثال عضو هیأت علمی دانشگاه بوده یا دانشجوی تحصیلات تکمیلی باشد، می بایست برای اینکه بتواند محتواهای مفصل و غلیظ خود را به مطالب “رسانیزه” تبدیل کند، و البته تاثیر دقیق تری روی مخاطب خود داشته باشد، اطلاعات خود را در زمینه سردبیری پرورش داده و سودای آموختن آن را در سر بپروراند.
البته نکته بیان شده تنها صرف یک طیف و دانشگاهیان نیست؛ اگر شخصی راوی دفاع مقدس بوده، طلبه یا روحانی باشد، یا حتی به صورت تجربی اهل دانش باشد نیز این مطالب برایش صدق میکند و نیاز مبرمی به دوره آموزش سردبیری و پژوهشگری دارد.
این دوره شامل دو بخش تئوری و عمل می باشد. در قسمتِ تئوریک، افراد با مبانی کار، و با اصول و قواعدی که بعد تر باید به شکل عملی با آن ها مواجه شوند آشنا خواهند شد. اما در بخش عملی دیگر زمان به کار گرفتن اندوخته هاست. حالا اعضا بایستی با اصولی که پیش تر آموخته اند به شکل عملی دست و پنجه نرم کنند. افراد در این مرحله تمامی مهارت های لازم برای سردبیری را زیر نظر استاد تمرین و آزمون و خطا میکنند؛ از پژوهش و نویسندگی آیتم های کوتاه گرفته تا پژوهش و نویسندگی برای مستندهای بلند و فیلم نامه های داستانی و…
در حقیقت مدرس در نظر دارد تا با ارائه تمرین های متفاوت و با فرم های گوناگون، اعضا را ورز داده تا موجب تعالی مهارت آنها شود.
مدرس دوره : آقای مهدی کوچکزاده
- کارشناس ارشد ارتباطات
- دانشجوی دکتری علوم اجتماعی
سرفصل های دوره آموزش سردبیری :
۱. تفاوت ارتباطات با رسانه و مباحث مفصل مربوطه
- عدم اصالت تکنیک
- نفی فرم زدگی و رویش تعهد و کارکردگرایی
- رسیدن به نگرش سیستمی (از محتوا به فرم)
۲. سوژه یابی و ایده پردازی (فرآیند نیمه سیستمی (سیالیت هنر)) + (استفاده از رمزگان ها و نمادها)
- درد؛ مشکل؛ مسئله؛ هدف؛ حکم؛ سوژه؛ قالب؛ ایده؛ تولید
- مراحل مختلف پژوهش
- تفاوت فکت و فیک، نماد، شاخص، نمایه
۳. دلالت و اشارت
- اهمیت روایت در لفاف گویی
- ملاحظات اخلاقی ژورنالیسم
- معانی مؤلفه های زبانی و بصری
۴. ظرفیت ها و محدودیت های هر رسانه و هر قالب
- معرفی قالب ها
- مرز باریک ابتذال و همه پسندی
۵. پژوهش دربارۀ سوژه ها
- تفاوت پژوهش آکادمیک و رسانه ای
- رسانه خوری
- پژوهش پیش از مصاحبه
- طراحی پرسش های مصاحبه
۶. درام و فیلمنامه
- نسبت واقعیت و حقیقت
- رویداد؛ تاریخ شفاهی؛ فیلمنامه
۷. سازوکار اثرگذاری رسانه های مختلف
- موج، جریان و گفتمان سازی
- القای حس(همذات پنداری)
- دانشگاه عمومی
۸. مخاطب مفروض و مسئلۀ تناسب
جزئیات دوره :
- مهلت ثبت نام :
- تعداد جلسات :
- روز کلاسها :
- مدت کلاسها :
- تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱
- ۸ جلسه ۳ ساعته
- روزهای سه شنبه
- از ساعت ۱۵ تا ۱۸
- نوع دوره ها :
- زمان مصاحبه :
- محل برگزاری :
- شهریه دوره :
- تئوری و عملی
- شروع از ۲۱ آذرماه
- مجتمع شهید آوینی
- ۵۰۰,۰۰۰ تومان
امکان برگزاری مصاحبه و کلاس های دوره به صورت حضوری و مجازی وجود دارد.
چگونگی ثبت نام در دوره :
متقاضیان برای شرکت در دوره آموزش سردبیری می باست، ابتدا از طریق فشردن دکمه ثبت نام در زیر، به صفحه مربوطه منتقل شده و اقدام به پر کردن فرم ثبت نام و پرداخت هزینه مصاحبه حضوری نمایند.
متقاضیان در صورت پذیرش در مصاحبه حضوری و پس از پرداخت مبلغ شهریه، در دوره شرکت خواهند کرد. امید است که شرکت در این دوره موجب رشد و تعالی شما گشته و سبب پیشرفت روز افزون شما باشد.